دسته‌بندی نشده

پارچه آنغوره

کاربردهای آنغوره

در این مقاله سعی داریم تا توضیحاتی راجع به این نوع پارچه ارائه دهیم. این پارچه با این‌که ممکن است ظاهر جدابی داشته باشد ولی به‌دلیل این‌که در جریان برداشت خز خرگوش برای تولید این محصول، معمولا سلامت حیوان در نظر گرفته نمی‌شود و آسیب‌هایی به خرگوش‌ها وارد می‌گردد. از این‌رو به‌دلیل رعایت اخلاقیات و رعایت حقوق حیوانات استفاده از این پارچه را توصیه نمی‌کنیم.

پارچه آنغوره

آنغوره چیست؟

پشم آنغوره، پارچه‌ای بسیار کرکی و مجلل است که از پشم خرگوش‌های آنغوره گرفته می‌شود. آنغوره یک نوع پارچه لوکس و تجملی در کنار پارچه‌های موهیر و ترمه به‌حساب می‌آید.

آنغوره از خز خرگوش‌های آنگورا به‌دست می‌آید و دارای الیاف بسیار نازک و با قطر کم است. هم‌چنین حول هر رشته‌اش دارای خز است که تاثیر هاله مانند دارد. این ویژگی موجب براق بودن محصولات تولید شده با استفاده از آنغوره می‌شود. منظور از داشتن هاله، خاصیت پرزدار بودن نخ پارچه آنغوره است. این ویژگی باعث می‌شود که به نظر برسد هر رشته‌ از محصولات تولید شده با آنغوره دارای یک لایه کرک است. آنغوره مانند ترمه یا آلپاکا نرم و مجلل است و اغلب برای نرم‌تر شدن و بیش‌تر شدن هاله و درخشش ذاتی‌اش  با دیگر انواع پشم ترکیب می شود.

پشم آنغوره از خز خرگوش‌های آنغوره به‌دست می‌آید که تقریبا به‌صورت انحصاری در کشور چین پرورش داده می‌شوند. البته این خرگوش‌ها در اروپا، شیلی و ایالات متحده نیز یافت می‌شوند.

آنغوره مانند پشم گوسفند قیچی نمی‌شود. اگر پشم خرگوش‌های آنغوره با دقت و احتیاط تراشیده شود، برای خرگوش‌ها دردناک نیست. ولی از آن‌جایی که این نوع خرگوش‌ها اکثرا در چین پرورش می‌یابند، به‌دلیل از دست نرفتن زمان، توجهی به وضعیت خرگوش نمی‌شود و پس از رفتار وحشتناک با خرگوش‌ها در هنگام برداشت پشم، بسیاری از خرگوش‌ها دچار شوک‌های شدیدی می شوند. باید فکر کرد که پوشیدن یک لباس یا پوشاک ارزش این را دارد که در درد کشیدن و شوک دادن به این حیوانات سهیم باشیم؟

 

آنغوره چیست؟

ویژگی‌های آنغوره

پارچه پشمی آنغوره دارای ویژگی‌هایی است که در ادامه توضیح داده شده‌اند:

۱- سبک بودن

الیاف آنغوره توخالی است که باعث می‌شود وزن آن بسیار سبک باشد اما این سبک بودن، خاصیت گرمایشی این پارچه را از بین نمی‌برد.

۲- خاصیت گرمایشی

الیاف توخالی آنغوره به‌عنوان یک عایق اضافه موجب می‌شود که این پارچه حتی گرم‌تر از پشم گوسفند استاندارد باشد.

۳- سفت و سخت بودن

آنغوره معمولا با الیاف‌های با کشش بیش‌تر ترکیب می‌شوند تا به آن خاصیت کشسانی می‌دهند.

۴- گران‌قیمت بودن

 

ویژگی های آنغوره

انواع متفاوت آنغوره

پنج نوع نژاد مختلف خرگوش‌های آنگورا وجود دارد: انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، اطلسی و غول‌پیکر. هر نژاد خرگوش‌های آنغوره نوع متفاوتی از پشم را تولید می‌کند.

۱- آنغوره انگلیسی

این نژاد، کوچک‌ترین نژاد خرگوش‌های آنغوره است. این نوع خرگوش دارای موهای محافظ بسیار ریز است که  معمولا حیوانات موهای ضخیم‌تری برای پوشش خود دارند. معمولا از موهای محافظ برای منسوجات نهایی استفاده نمی‌شود.

۲- آنغوره فرانسوی

خرگوش‌های آنغوره فرانسوی موهای محافظ ضخیم‌تری دارند به این معنی لایه پشمی زیرین پوشش آن‌ها پشمی‌تر است اما از آن‌جایی که این خرگوش‌ها به‌صورت طبیعی پوست می‌اندازند، می‌توان الیاف را از اطراف موهای محافط برداشت کرد. حیوان دارای خز درخشان و هاله‌ مانند خوبی است؛ به این معنا که دارای کرک اضافی است.

۳- آنغوره اطلسی

این نوع خرگوش‌ها به اندازه آنغوره‌های فرانسوی و انگلیسی پشم تولید نمی‌کنند اما دارای پوشش بسیار براق هستند.

۴- آنغوره غول‌پیکر

این نوع خرگوش، بزرگترین نژاد خرگوش آنغوره است و بیش‌ترین الیاف را در سال تولید می‌کند اما این نوع خرگوش به‌صورت طبیعی پوست‌اندازی نمی‌کند و باید خز آن را قیچی کرد.

۵- آنغوره آلمانی

آنغوره‌های آلمانی بسیار شبیه آنغوره‌های غول‌پیکر هستند؛ از این جهت که حجم زیادی پشم تولید می‌کنند و هم‌چنین به صورت طبیعی پوست‌اندازی نمی‌کنند.

انواع متفاوت آنغوره

آنغوره به چه صورت تولید می‌گردد؟

خرگوش‌های آنغوره سه یا چهار بار در سال پوست‌اندازی می‌کنند و پشم آنغوره در طول فصل پوست‌اندازی جمع‌آوری می‌شود. برداشت آنغوره به‌صورت چیدن یا قیچی کردن پشم خرگوش‌ها در مزارع آنگورا است. چیدن یا کندن پشم خرگوش‌ها روش بهتری است زیرا این روش تضمین می‌کند که موهای محافظ حیوان کم‌تر بازیابی شوند که باعث افزایش زبری پوشش خرگوش می‌شود. هم‌چنین خز در هنگام چیدن در هم گیر نمی‌کند ولی فرایند قیچی کردن پشم برای کشاورزان بسیار زمان‌بر است.

خرگوش‌ها باید هفته‌ای یک یا دو بار پیرایش و مرتب شوند تا پشم به‌صورت نمد و گیر کرده در نیاید.

کاربردهای آنغوره

از آنغوره می‌توان به شکل منسوجات تزئینی استفاده کرد. در ادامه، دو مورد از استفاده‌های آنغوره را تشریح می‌شوند.

پوشاک بافتنی

پشم آنغوره به‌دلیل لایه‌های کرکی و جلوه‌های هاله مانند به انتخابی برای دوخت لباس‌ها سایر پوشاک بافتنی تبدیل شده است. محصولاتی از قبیل سویشرت و دستکش نیز از آنغوره تولید می شوند. از آن‌جایی آنغوره کشش زیادی ندارد، عموما با سایر الیاف مانند آلچاکا یا پشم گوسفند ترکیب می‌شود تا خاصیت کشسانی و حجم بیش‌تری پیدا کند.

دکور خانه

از آنغوره می‌توان برای تزئینات منزل، بالش یا پتو استفاده کرد. از این نوع الیاف، معمولا فقط برای موارد تزئینی استفاده می‌شود و با دیگر پارچه‌ها ترکیب می‌شود، زیرا آنغوره بسیار گران است.

کاربردهای آنغوره

جمع‌بندی

در این مقاله، پارچه آنغوره اجمالا معرفی شد و ویژگی‌های آن مورد بررسی قرار گرفت. این نوع پارچه به‌دلیل بسیار گران بودن آن، مشتریان خاصی دارد و ویژگی مجلل بودن آن مورد توجه است. همان‌طور که در ابتدای مقاله یادآور شدیم به‌دلیل برخورد نامناسب با خرگوش‌های آنغوره و آزار رسیدن به آن‌ها در هنگام برداشت پشم در کشور چین که تقریبا به‌طور انحصاری تولیدات این نوع پشم را بر عهده دارد، توصیه ما این است که از جایگزین‌های مناسب پارچه آنغوره استفاده نمایید.

1 دیدگاه در “پارچه آنغوره

  1. ندا گفت:

    سلام و عرض ادب،مطلب مربوط به پارچه آنغوره بییار مفید بود،سوالی داشتم از خدمتتون،آیا پارچه های آنغوره موجود در بازار ایران که برای دوخت مانتو و … استفاده میشوند هم به همین شکل تهیه شده اند و الیافش از حیوانات به دست آمده؟به همان شیوه وحشیانه ای که در مطلب ذکر شد؟؟یا این که این پارچه نوع مصنوعی هم دارد ؟یا این پارچه ای که ما هر روز به تن میکنیم از حیوانات به دست آمده؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *