دسته‌بندی نشده

پارچه وال را بیش‌تر بشناسیم

پارچه وال3

در این مقاله می‌خواهیم در مورد پارچه وال توضیحاتی ارائه کنیم. ویژگی‌ها، محاسن و معایب و کاربردهای این نوع پارچه توضیح داده می‌شود تا خیاطان و دوزندگانی که به دنبال استفاده از این پارچه هستند، دید بهتری راجع به این پارچه پیدا کنند و بتوانند تصمیم بهتری برای استفاده از این پارچه بگیرند.

وال چه نوع پارچه‌ای است؟

وال نوعی پارچه سبک و ساده‌بافت است و از ۱۰۰درصد پنبه یا ترکیبی از پنبه تشکیل شده است. تعداد نخ‌های به‌کار رفته در آن از پارچه‌های نخی یا پنبه‌ای بیش‌تر است که در نتیجه به‌صورت نرم ابریشمی لمس می‌شود. از آن‌جایی که پارچه وال سبک، تنفس‌پذیر و نیمه شفاف است، این پارچه یک گزینه مناسب برای استفاده برای دوخت لباس‌های تابستانی به شمار می‌رود.

پارچه وال5

پارچه وال در طیف وسیعی از رنگ‌ها و طرح‌ها ارائه می‌شود. از گل‌ها و راه راه‌های همیشه مد تا اشکال و لکه‌های خال‌دار که روی پارچه‌های وال ترسیم می‌شوند، همه‌چیز را برای یک لباس تابستانی مناسب در انواع مختلف مهیا می‌کنند. پارچه‌های نخی وال، به‌راحتی به‌عنوان ۵ پارچه برتر برای استفاده به‌عنوان لباس‌های تابستانی به حساب می‌آید.

ویژگی‌های پارچه وال

مانند بسیاری از پارچه‌های سبک، پارچه وال برای استفاده در لباس‌های بهاری و تابستانی ایده‌آل است. کلمه وال (voile) از واژه فرانسوی “veil” به‌معنای حجاب گرفته شده است.

زمانی که پارچه‌ای از ۱۰۰درصد پنبه یا ترکیبی از پنبه و پارچه تولید می‌شود، پارچه اجازه می‌دهد که هوا به‌راحتی رفت و آمد کند و پوشیدن لباسی با این نوع پارچه در داغ‌ترین روزها، راحتی را را برای پوشنده لباس به ارمغان می‌آورد.

به‌عنوان ویژگی‌های اصلی یک پارچه وال با کیفیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بافت ساده و محکم

پرداخت نرم ابریشمی

سبک وزن

بدون خاصیت کش‌سانی

قدری شفاف

شکننده و گاهی اوقات قابل انحناء

سفت اما انعطاف‌پذیر

پارچه وال به‌ نوعی همه‌کاره است؛ به این معنی که هم برای دوخت لباس و هم برای استفاده در دکوراسیون منزل عالی است.

می‌توان پارچه وال را در محصولات دست‌دوز مانند رو بالشی، کوسن، لباس عروسک و غیره پیدا کرد. این پارچه مات برای استفاده در دوخت پرده‌های سبک نیز محبوب است؛ چون نور خورشید را فیلتر یا پالایش می‌کند و هر اتاقی را غرق در نوری طبیعی کند.

نکته‌ای که در خرید پارچه وال باید مورد توجه قرار دهید این است که قبل از خرید این نوع پارچه مطمئن شوید که دوام آن را امتحان کرده‌اید.

ساده‌ترین راه برای انجام این کار ایجاد یک خراش سطحی با انگشتتان روی سطح پارچه است. اگر نخ‌ها شروع به جدا شدن کردند، از خریدن آن خودداری کنید. پارچه وال با کیفیت باید دارای بافت محکمی باشد.

پارچه وال4

کاربردهای پارچه وال

پارچه وال پنبه‌ای، انتخاب مناسبی برای لباس‌های راحتی است. نمی‌توانید آن میزان از خوش‌پوشی و جذابیتی را که استفاده از این نوع پارچه می‌دهد، با استفاده از پارچه‌های چیفون، ژاکارد یا توری به‌دست آورد.

وال یکی از بهترین گزینه‌ها برای پوشش روزمره است. به هر حال، پنبه ضد حساسیت است که برای پوست‌های حساس بسیار مناسب است.

می‌توان پوشاک زیر را با استفاده از پارچه‌های وال ساده یا چاپی تولید کرد:

پیراهن مردانه

لباس عروس

تونیک

دامن لایه‌ای

سارافن

روسری تابستانی

لباس زیر

پارچه‌های وال چاپی انتخابی عالی برای دوخت یک لباس سخنرانی هستند. چه برای یک لباس تابستانی یا یک بلوز معمولی. می‌توانید از پارچه با رنگ‌های مرسوم برای ماندن روی مد استفاده کنید.

آیا پارچه پنبه‌ای وال معایبی دارد که بخواهید بدانید؟

ممکن است برخی از آن‌ها آشکار به‌نظر برسد. اگر ترجیح می‌دهید لباس مجلس‌تان شفافیت کم‌تری داشته باشد، می‌توانید به آن آستر اضافه کنید یا آن را روی پیراهنی مات بپوشید. هم‌چنین، مانند همه پارچه‌های پنبه‌ای، پارچه‌های وال به‌آسانی چروک می شوند و نیز آب را جذب می‌کنند.

پارچه‌هایی وجود دارند که می‌توانید با وجود خیس بودن آن‌ها را  بپوشید و احساس راحتی داشته باشید. متاسفانه پارچه‌های نخی از این نوع پارچه‌ها نیستند.

پارچه وال1

استفاده از پارچه وال در طراحی داخلی منزل

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، پارچه‌های وال کاربردهای بسیاری در طراحی داخلی و دکوراسیون منزل دارند.

پرده‌های از جنس وال به‌عنوان بخشی از دکوراسیون داخلی منزل، کاربردهای وسیعی دارند. پرده‌ها به‌عنوان قسمت مهم از دکوراسیون داخلی اتاق می‌تواند ویژگی‌های بصری یک اتاق را دستخوش تغییر کند. برخی نکات موثر برای استفاده از پرده‌های از جنس وال در زیر آمده است:

۱- در صورت آویختن پرده دریک اتاق باریک، پیشنهاد می‌شود از پارچه وال با راه راه افقی استفاده کند. این کار باعث می شود فضای بصری اتاق را گسترش دهید.

۲- در اتا‌ق‌های با سقف کوتاه، استفاده از پارچه‌های وال راه راه عمودی برای پرده توصیه می‌شود.

۳- پرده‌های از جنس وال قادر هستند که اتاق را از نفوذ مستقیم نور خورشید محافظت کنند. پارچه‌های ارگانزا که دارای ساختار مشابهی با وال‌ها هستند و به‌طور گسترده جهت استفاده به‌عنوان پرده‌ به‌کار می‌روند، در مقایسه با پارچه‌های وال در تاریک کردن اتاق ضعیف‌تر هستند.

بنابراین علاوه بر توجه به پارچه مناسب برای استفاده در پرده‌ها، دقت به فرم اتاق و انتخاب طرح مناسب پرده اهمیت خاصی دارد.

پارچه وال2

نکته‌های خیاطی و توصیه‌های مراقبتی در مورد پارچه وال

از آن‌جایی که بیش‌تر پارچه‌های وال، ۱۰۰درصد از پنبه تشکیل شده‌اند، توصیه های مراقبتی برای این نوع پارچه‌های وال ارائه می شود. برای دوام بیش‌تر این نوع پارچه‌ یا پوشاک، موارد زیر را به یاد داشته باشید:

۱- با دست و با آب سرد بشوئید.

۲- اجازه دهید روی رخت‌آویز و در حالت آویزان خشک شود.

۳- با حرارت کم و با پوشش یک پارچه پرس اتو کنید.

دمای زیاد در هنگام شست و شو و اتو کردن، به احتمال زیاد هر نوع پارچه نخی را از بین می‌برد؛ بنابراین کاملا از این کارها خودداری کنید. توجه داشته باشید که پارچه وال نخی بیش‌تر از پارچه وال مصنوعی چروک می‌شود.

اما مزایای استفاده از وال طبیعی برای پوست، ارزش این را دارد تا وقت بیش‌تری روی مراقبت از این نوع پارچه به عمل آورید به‌جای این که از وال مصنوعی استفاده کنید.

هم‌چنین نکاتی وجود دارند که در هنگام دوخت و دوز پارچه‌های وال باید مد نظر قرار دهید.

۱- پارچه وال برای خیاطان تازه‌کار بسیار مناسب است.

۲- این نوع پارچه کمی لغزنده است ولی مانند چیفون یا ارگانزا روی میز جابه‌جا نمی‌شود.

۳- قبل از برش و علامت‌گذاری پارچه وال، آن را سنجاق بزنید. دراین صورت خیاطی لذت‌بخشی خواهید داشت.

۴- پنبه استعداد این را دارد که آب برود؛ بنابراین در صورت نیاز آن را قبل از دوخت و دوز بشوئید. به این ترتیب می‌توانید پس از خشک شدن پارچه، اندازه‌گیری‌های صحیح و دقیقی داشته باشید.

۵- همه لبه‌ها را پرداخت کنید تا ساییده و فرسوده نشوند.

نتیجه‌گیری

در این مقاله راجع به پارچه وال و ویژگی‌های این پارچه توضیحاتی داده شد. دانستن ویژگی‌های هر پارچه کمک بزرگی به استفاده پارچه مناسب برای پروژه خیاطی یا دوخت و دوزتان می‌کند.

محصولاتی را که می‌توان با استفاده از این نوع پارچه تولید کرد نیز توضیح داده شد. با مطالعه این توضیحات می‌توانید تصمیم‌گیری بهتری برای انجام پروژه دوخت و دوز خود داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *