لباسهای تهیه شده از پارچه ویسکوز، لباسهای بسیار مناسبی برای هر دو فصل زمستان و تابستان هستند. این پارچه بسیار نرم، براق و راحت است! تنها مشکلی که وجود دارد این است که اکثر افراد نمیدانند چگونه آن را شسته و از آن مراقبت کنند، به همین دلیل در اینجا چند نکته برای کمک به شما آوردهایم تا با نحوه شستشوی پارچه ویسکوز آشنا شوید.
ویسکوز رطوبت را به راحتی جذب میکند و قدرت جذب بالاتری از پنبه دارد، اما به هنگام مرطوب بودن آسیب پذیرتر میشود؛ به همین دلیل است که شستشوی پارچه ویسکوز باید به آرامی انجام گیرد.
روغن و نمک بدن همراه با رطوبت عرق میتوانند باعث تغییر رنگ و تضعیف پارچه ویسکوز شوند، پس شستشوی سریع بعد از پوشیدن لباس، بسیار مهم است.
برای اینکه نحوه شستشوی پارچه ویسکوز را به درستی انجام دهیم، بهتر است در ابتدا آشنایی کوتاهی از الیاف این پارچه داشته باشیم، پس بیایید ببینیم ویسکوز از چه ساخته میشود.
ویسکوز از چه الیافی ساخته شده است؟
ویسکوز که امروزه بسیار در تولید لباس مورد استفاده قرار میگیرد با کمک فرآیندهای شیمیایی صنعتی تهیه میشود، اما الیاف آن از سلولهای طبیعی گیاهی سرچشمه میگیرند.
بیشتر الیاف ویسکوز از چوب راش به دست میآید اما ممکن است از درختان کاج، صنوبر و اکالیپتوس نیز حاصل شوند؛ حتی اخیراً، ویسکوز را از بامبو نیز تولید میکنند.
ویسکوز برای تولید لباس، معمولا با مواد طبیعی مانند ترمه یا پنبه و همچنین با الیاف مصنوعی مانند پلی استر ترکیب میشود.
نحوه شستشوی پارچه ویسکوز
اگر میخواهید با نحوه شستشوی پارچه ویسکوز آشنا شوید مراحلی را که در ادامه توضیح میدهیم، از دست ندهید.
۱_همیشه برچسب روی لباس را جدی بگیرید
بسیاری از لباسهای ساخته شده از ویسکوز، بر روی برچسب خود فقط اجازه شستشو به روش خشکشویی را میدهند. این امر به این دلیل است که الیاف ویسکوز در اثر پیچ و تاب بیش از حد در ماشین، آسیب میبینند.
اگر در شستشوی لباس تجربه ندارید یا اینکه لباستان بسیار گران قیمت است، دستورالعملهای برچسب را دنبال کنید و به تمیز کردن به روش خشکشویی بپردازید.
همیشه دستورالعملهای مراقبت روی برچسب لباس خود را، نسبت به آموزشهای ارائه شده در این مطلب یا مطالب دیگر در اولویت قرار دهید.
۲_شستشوی دستی پارچه ویسکوز
تقریباً همیشه شستشوی دستی بهتر از شستشوی ماشینی است. در هنگام خیس شدن، لباس ویسکوز بسیار آسیب پذیر است، به همین دلیل احتمال آسیب دیدنش در هنگام شستشوی دستی، نسبت به شستشو با ماشین لباسشویی کمتر است.
لباسهای ویسکوز خود را در آب خنک یا معتدل قرار داده و مواد شوینده دستی را نیز اضافه کنید، سپس به آرامی مواد شوینده را روی لباس ماساژ دهید.
در انتها برای گرفتن آب لباس هرگز آن را نپیچید، زیرا این میتواند الیاف ظریف پارچه را را پاره کند و به ساختار کلی پارچه آسیب برساند.
۳_شستشوی پارچه ویسکوز در ماشین لباسشویی
در برخی از لباسها که در آنها ویسکوز با دیگر الیاف ترکیب شده است، میتوان از ماشین لباسشویی برای شستشو استفاده کرد.
سعی کنید هنگاه شستشو در ماشین لباسشویی، فقط انواع مشابه جنس ویسکوز را در آن قرار دهید. لباسهای خشنتر، مانند شلوار جین میتوانند در طول چرخه شستشو، به پارچههای ویسکوز پیچیده و آنها را کشیده و پاره کنند.
برای امنیت بیشتر در شستشوی ماشینی، از آب خنک و تنظیمات شستشوی ملایم استفاده کنید.
نحوه شستشوی پارچه ویسکوز در ماشین لباسشویی، راه دیگری نیز دارد؛ اینکه تمام لباسهای ویسکوز خود را در یک کیسه لباسشویی مشبک قرار دهید. این امر تضمین میکند که لباسهای ویسکوز با لباسهای دیگر مخلوط نمیشود و به این ترتیب بسیاری از خطرات پارگی پارچه از بین میرود.
۴_خشک کردن لباسهای ویسکوز
هنگامی که لباسهای ویسکوز شما شسته میشود، هر تکه لباس را جداگانه بردارید و آن را به آرامی تکان دهید تا رطوبت آن از بین برود. هرگونه چروک روی لباس را با دست صاف کنید، سپس روی سیم غیر فلزی آویزان کنید تا خشک شود (سیمهای فلزی ممکن است زنگزدگی داشته باشند و رنگ زنگ زدگی، به لباس نفوذ کند).
حتی میتوانید از چوب خشککن استفاده کرده یا لباس خود را روی یک سطح صاف و تمیز خشک کنید.
یادتان باشد که از خشککن برقی استفاده نکنید. خشککنهای برقی لباسهای ویسکوز را کوچک کرده و عمر لباس را به شدت کاهش میدهند.
۵_اتو کردن پارچه ویسکوز
برای از بین بردن چروک پارچههای ویسکوز، از درجه حرارت متوسط (تنظیمات ابریشم) روی اتو استفاده کنید. هرگز اتو داغ را روی قسمت بیرونی لباسهای ویسکوز نکشید. این کار میتواند الیاف پارچه را ذوب کند و باعث ایجاد درخشش غیر معمول پارچه شود که امکان رفع شدنش نیز وجود ندارد.
قبل از اینکه اتو بکشید، همیشه لباس را به پشت برگردانده و اتو کنید، همچنین برای محافظت بیشتر میتوانید لباس را در حالی که کمی مرطوب است، اتو کنید.
اگر مجبورید تا لباس ویسکوز خود را اتو کنید، یک پارچه را بین سطح گرم اتو و لباس قرار دهید تا از پارچه در برابر برق افتادن، محافظت شود.