دسته‌بندی نشده, شستشوی پارچه‌ها

روش های شست و شوی پارچه های نخی و کتان

شست و شوی پارچه های نخی و کتان

پارچه کتان از الیاف طبیعی بذر کتان ساخته شده است و ساخت آن نیاز به تلاش و مهارت دارد. کتان به دلیل جذابیت فوق العاده اش، بسیار شناخته شده است و به همین دلیل برای آب و هوای گرم یا معمولی نیز ایده‌آل است. اگر‌‌چه کتان ۴۰۰۰ سال است که در حال استفاده است، اما یک مشکل اساسی دارد: به راحتی چروک می‌شود!

پارچه کتان مادهای است که به راحتی قابل شستشو است و در هنگام مرطوب شدن، الیاف آن قوی‌تر می‌شوند. مواد شیمیایی مانند کلر، به بافت و رنگ کتان آسیب می‌رساند، بنابراین از استفاده آنها خودداری کنید.

در صورت وجود لکه‌ها رو کتان چه باید کرد؟

هرچه لکه روی پارچه طولانی تر شود، برداشتن آن سخت تر می شود؛ بنابراین اگر لکهای وجود دارد، لطفاً آن را در اسرع وقت بشویید. روش شستشو بر اساس محصول متفاوت است. لطفاً اطمینان حاصل کنید که همیشه دستورالعمل شستشو را بررسی کنید.

بهترین روش شستشوی پارچه کتان چیست؟

بهترین روش شستشو برای این نوع پارچه‌ها، استفاده از ماشین لباسشویی است. برای تمیزتر شدن لباس‌های سفید و روشن از آب گرم‌ استفاده کنید. در مورد لباس‌های تیره، درجه آب را همیشه روی سرد بگذارید چون آب داغ باعث پخش شدن رنگ لباس می‌شود. در مورد لباس‌های ظریف و نازک از پودر دستی استفاده کنید.

روش‌های آسان شستشو و خشک کردن پارچه کتان

نحوه شستشو

پارچه کتان را چه سفید چه رنگی در آب خیس کنید، سپس به تنهایی و بدون لباس دیگر بشویید. پارچه را با استفاده از صابون یا مایع لباس شویی، با آب سرد یا ولرم بشویید. توصیه می شود آن را به تنهایی و بدون هیچ لباس دیگری بشویید و از تماس آن با هر چیز دیگری مانند دکمه‌ها بپرهیزید.

کتان به طور طبیعی آب بیشتری را هنگام شستشو نسبت به پنبه و نخ جذب می کند، برای پاکسازی کتان در شست و شو، از سفید کننده‌های حاوی کلر به دلیل از بین بردن کتان و سفید و زرد شدن آن نباید استفاده کرد. کتان را نباید بلافاصله بعد از شستن در مقابل نور خورشید قرار داد.

اتو کردن پارچه کتان

کتان را باید با درجه کمی داغ، چه بخار و چه طبیعی اتو کرد. بعد از خشک شدن در مدت کم، پارچه  به شکل اولیه خود باز می گردد و چین و چروک‌ها صاف می شود و آن را آویزان می کنید تا خشک شود؛ به این ترتیب فرآیند اتو کردن آسانتر می‌شود.

روش خشک کردن پارچه کتان

روپوش‌ها و روانداز‌های کتانی و دستمال‌های کتان آشپرخانه، بلافاصله پس از آویزان کردن و خشک شدن قابل استفاده است. خشک کن برقی ممکن است باعث کوتاهی و آسیب دیدن پارچه شود، بنابراین لطفا از استفاده آن خودداری کنید. کتان دارای خاصیت خشک کنندگی بالایی است و در مقایسه با سایر الیاف طبیعی، به سرعت خشک می‌شود.

نکته تکمیلی برای شست و شوی سالم پارچه کتان پارچه‌های کتان:

فقط با کمی مواد شوینده و آب در آب سرد بشویید و آن را در شب یا نور غیر مستقیم آفتاب در بند رخت آویزان کنید.‌

 

شست و شوی پارچه های نخی و کتان_1

پارچه نخی و ویژگی‌های آن

روش شستشوی پارچه نخی با دست

اگر لباستان ۱۰۰% پنبه است، بهتر است که برای جلوگیری از آب رفتن، آنرا با دست بشویید که البته ضرورتی برای این کار وجود ندارد، چون الیاف لباس‌های پنبهای با دوام هستند. روش شستشوی لباس‌های نخی و مراحل شستشو در چند مرحله انجام می‌شود، بسته به کیفیت پارچه‌های لباس متفاوت است.

مراحل شستن لباس‌های پنبه‌ای سفید

لباس‌ها را به مدت دو تا سه ساعت در آب سرد خیس کنید. اهمیت خیساندن لباس در این است که به حل لکه‌های محلول و همچنین نرم شدن لکه‌ها و رفع آن کمک می‌کند. هنگام خیساندن، اگر بافت‌ها بسیار کثیف هستند، مانند لباس کارگران، آنها در آب صابون گرم خیس کنید، زیرا آب گرم به تجزیه مواد چربی و تعامل آنها با صابون کمک می‌کند.

اگر پوست حساسی دارید، لباس‌های شسته شده را به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه به منظور ضد عفونی کردن بافت پارچه بجوشانید؛ جوشاندن باعث درخشندگی بافت‌ها می‌شود، به خصوص هنگامی که تابش خورشید در روزهای زمستان ضعیف است و لباس‌ها کمتر در معرض نور مستقیم خورشید قرار می‌گیرند.

اگرچه لباس‌های نخی نسبت به عوامل مختلف تحمل زیادی دارند، اما بهتر است آنها را برای طول عمرشان، جدا بشویید.

روش شستشوی پارچه نخی با لباسشویی

پارچه‌های نخی در لباس شویی با به کارگیری پایین‌ترین درجه حرارت برای جلوگیری از کوتاه شدن پارچه، (حدودا ۳۰ درجه) شسته می‌شوند.

نکته مثبت در مورد شستشوی پارچه نخی این است که همیشه میتوانید با لباسشویی و آب گرم آن را بشویید.

آب رفتن لباس نخی و برگرداندن به حالت قبل

اگر لباستان از جنس پنبه است و احتمال آب رفتن آن بالاست، می‌توانید آن را با دست بشویید.

برگرداندن لباس های آب رفته نخی براحتی انجام می شود؛ برای این کار، سینک ظرفشویی را با آبی هم دما با محیط پرکنید، دو قاشق غذاخوری نرم کننده موی سر یا شامپو بچه داخل آن ریخته و لباس را به مدت ۳۰ دقیقه در آن غوطه ور کنید، سپس آب سینک را تخلیه و لباس را بردارید و بگذارید لباس خشک شود.

برای حوله و ملحفه نخی که نیاز به بهداشت و تمیزی بیشتری دارند دمای آب را بالاتر و بین ۳۰ تا ۴۰ درجه انتخاب کنید، سپس پارچه‌ها را از خشک کن درحالی که  نمناک هستند خارج کنید، بهتر است در شب روی طناب‌ها پهن شده تا کاملاً خشک شوند.

در مجموع، با به کارگیری روش‌های ذکر شده در شستشوی لباس‌های کتان و نخی و رعایت نکات فوق، نتیجه مطلوبی را برای پارچه یا لباس‌های خود به ارمغان بیاورید.

روش اتو کردن پارچه‌های نخی

بهتر است زمانی که پارچه نخی نیمه مرطوب است، اتو شود. این کار آسان تر از زمانی است که پارچه کاملا خشک شده. مقدار درجه اتوی پارچه نخی باید متوسط باشد.‌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *