در فرهنگ ما ایرانیان، پوشش و تزیین پنجرههای خانه نسبت به دیگر نقاط جهان از اهمیت زیادی برخوردار است، به گونهای که هر روز طرحها و مدلهای جدیدی به بازار عرضه میشود. این تنوع در طرح و مدل دست مشتری را برای انتخاب انواع پارچه پردهای باز میگذارد، اما از طرف دیگر همین تنوع پارچه، مشتری را برای انتخاب دچار سردرگمی میکند؛ به همین دلیل شناخت از انواع پارچه پردهای که در بازار موجود است، حائز اهمیت میباشد.
ما در این مقاله سعی کردهایم، با معرفی انواع پارچه پردهای شما را به شناختی ابتدایی در این زمینه برسانیم.
پارچه پردهای دانتل
دانتل از جمله پارچههای وارداتی محسوب میشود که اولین بار در بلژیک به وجود آمد. از کشورهای صادر کننده پارچه دانتل به ایران میتوان کشورهای فرانسه، ترکیه و دبی را نام برد.
پارچه دانتل اصل با ابریشم طبیعی ساخته میشود، اما امروزه از ابریشم مصنوعی هم برای تولید آن استفاده میشود. پارچه دانتل در سه نوع کار شده، کار نشده و برجسته تولید میشود. پارچههای دانتل به خاطر ساختار توری شکلی که دارند، علاوه بر اینکه مانع دیده شدن فضای داخل منزل میشوند، با تلطیف نور خورشید، مانع تابش مستقیم اشعههای خورشید به داخل خانه میشوند. همین ویژگی باعث شده که پارچههای دانتل جزو پرطرفدارترین پارچههای پردهای باشند. حسن دیگر پارچههای دانتل این است که میتوانند با طراحی مناسب هم برای خانههای مدرن و هم برای خانههایی با طراحی کلاسیک به کار روند، به گونهای که نسل جوان که گرایش زیادی به طراحی مدرن منازل خود دارند نیز، هنگام تهیه پارچه پردهای گوشه چشمی به خرید پارچههای دانتل دارند.
پارچه حریر
در کنار پارچه دانتل، پارچه پردهای حریر نیز مورد استقبال زوجهای جوان قرار گرفته است. پرده حریر نیز مانند پرده دانتل در دسته پردههایی قرار میگیرد که نور را از خود عبور میدهند، به همین دلیل برای مناطق گرم مناسب هستند، چرا که هوا و نور حتی با وجود پرده حریر در منازل به راحتی جریان دارد.
پارچه پردهای حریر به دلیل ظرافت و بافت لطیف خود، در برابر نور مقاومت کمتری دارد؛ از این رو در میان انواع پارچه پردهای نیاز به مراقبت بیشتری دارد. برای محافظت از پرده حریر، معمولا آن را با آستری به کار میبرند و بسته به ترکیب و طرحی که به پرده حریر میدهند، میتواند شکل کلاسیک و یا مدرن پیدا کند. خصوصیت دیگر پارچه حریر، ضد حساسیت بودن آن است. این پارچه دارای سهولت در نصب و شستشو میباشد. برای کسانی که بخواهند پردههای خود را با دیگر وسایل خود مانند آباژور (از پارچه حریر برای آباژور هم استفاده میشود) ست کنند، پارچه حریر بهترین گزینه بین انواع پارچه پردهای میباشد.
پارچه پردهای ابریشم
ظاهر پرده ابریشم به گونهای است که به محیط رسمیت میبخشد، به همین دلیل برای محیطهای رسمی مانند تالارهای پذیرایی و اتاقهای نشیمن بسیار مناسب هستند. این پردهها به دلیل ضخامت، مانع عبور نور خورشید و باعث تاریک شدن محیط داخلی میشوند. پارچه ابریشم نسبت به دیگر انواع پارچه قیمت بالاتری دارند، همچنین از معایب بزرگ این پارچه سخت بودن نصب و پر دردسر بودن شستشوی آن است.
پارچه ساتن
اگر برای پرده خانه خود به دنبال پارچهای میگردید که تنوع رنگی زیادی داشته باشد، پارچه ساتن بهترین گزینه است. پرده ساتن نسبت به دیگر همنوعان خود به ظاهر سادهاش معروف است. از ویژگیهای پرده ساتن میتوان به ضخامت مناسب برای ممانعت از عبور نور خورشید، براقی پارچه (همچون دیگر پارچههای ساتن)، به هر میزان که دوست دارید میتوانید به پارچه ساتن چین دهید، عدم نیاز به آستر، سهولت در شستشو و دوخت و چندین مزیت و ویژگی دیگر اشاره کرد.
از پرده ساتن برای مراکز اداری، محیطهای آموزشی همچون مدارس، سالن اجتماعات و جلسات رسمی و … استفاده میشود.
پارچه پرده کتان
مانند پارچههای ساتن ساده هستند. پارچه کتان با ضخامتهای مختلف در بازار موجود است .
جنس کتان از پنبه بوده و همین باعث آسیب پذیری آن در برابر نور خورشید و افزایش سرعت در کثیف شدن شده است، به همین علت پارچه پردهای کتان نیاز به مراقبت دارد و معمولا پس از چند سال به خاطر تخریب توسط نور خورشید باید عوض شود.
در کنار این عیب بزرگ، مزیت این پردههای در نصب آسان و راحتی در شستشو میباشد، همچنین به دلیل طرحهای متنوعی که میتوان روی پردههای جنس کتان پیاده کرد، نسبت به انواع پارچه پردهای محبوبیت بیشتری دارد.
پارچه پلی استر
در میان انواع پارچه پردهای، پردههای پلی استر از مقاومت بالایی در برابر نور خورشید برخوردار هستند. قیمت مناسب، عمر طولانی نسبت به دیگر انواع پارچه ، تنوع رنگی، قابلیت شستشوی زیاد و تا حدودی ضد چروک بودن پارچه از خصوصیات پارچه پلی استر میباشد. بهتر است از اتو برای این نوع پارچه استفاده نشود.
پارچه مخمل
جنس آن میتواند از ابریشم، پشم و کتان باشد. مخمل ظاهری کرک مانند دارد که به آن شکلی اشرافی میدهد، به همین دلیل در گذشته در خانههای ثروتمندان استفاده میشده است. برخلاف گذشته، امروزه وجود تکنولوژی باعث کاهش قیمت پارچه مخمل و سهولت تولید آن شده است.
در میان انواع پارچه پردهای، مخمل از کاربرد بیشتری برخوردار است، به گونهای که از آن در مبلمان، آباژور و … نیز استفاده میشود. این گستردگی در کاربرد پارچه مخمل سبب شده است که بتوان به راحتی پرده خانهها را با وسایل خانه مانند ملبمان ست کرد.
پارچه پردهای مخمل با ضخامت مناسب خود مانع عبور نور خورشید به داخل منزل میشود و برای محیطهای خصوصی مناسب است.
این پارچه پردهای در طرحهای متنوع از جمله کلاسیک، ایرانی (سنتی و مدرن) و اسلامی تولید میشود تا افراد برای انتخاب طرح پارچه مورد نظر خود دست بازتری داشته باشند.
به دلیل نحوهی شستشوی مخصوصی که برای پارچه مخمل وجود دارد، توصیه میشود که به خشکشویی مراجعه شود.
نتیجه گیری
از دیگر مواردی که در هنگام خرید انواع پارچه پردهای باید در نظر گرفت، هزینهای که قصد دارید برای خرید پرده بپردازید ، محیط خانه (کلاسیک یا مدرن بودن، بزرگ یا کوچک بودن، نورگیر بودن و …)، طول عمر انواع پارچه پردهای و توجه به تناسب رنگ پرده با محیط میباشد. نکته دیگر اینکه، هر پارچه پردهای مزایا و معایب خود را دارد که در این مقاله سعی شد به این موارد حد الامکان پرداخته شود.
بسیارعالی.. چگونه میدوان درارتباط باهاتون باشم