دسته‌بندی نشده, شستشوی پارچه‌ها

اشتباهات رایج در شستوشوی لباس

اشتباهات رایج در شست‌و‌شوی لباس_1

همه ما دوست داریم که لباس‌هایمان بعد از شست‌وشو لطافت و زیبایی اولیه خود را حفظ کنند و دچار تغییر رنگ و آسیب‌دیدگی نشوند. شستن لباس‌ها هم مانند هر کار دیگر، قاعده و اصولی دارد که رعایت آن‌ها باعث سالم ماندن و افزایش عمر لباس‌ها می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله تعدادی از اشتباهات رایج در شستوشوی لباس را به شما معرفی کرده و راهکارهایی را برای محافظت بیشتر از آن‌ها، در اختیارتان خواهیم گذاشت.

به علائم درج‌شده بر روی لباس‌ها توجه کنید

تولیدکنندگان لباس‌ها، با توجه به نوع پارچه، جنس، رنگ، طریقه شست‌و‌شو و مواد شوینده سازگار با آن، علائمی را بر روی لباس درج می‌کنند. توجه به این علائم می‌تواند شما را در نگهداری بهتر از لباس و رعایت اصول موردنیاز برای حفاظت بهتر از آن یاری دهد؛ به‌عنوان‌مثال ممکن است بر روی لباس خود تصویر یک سطل آب و یک دست را مشاهده کنید که این به معنای لزوم شست‌و‌شوی لباس با دست است.

با یک جستجوی ساده در اینترنت می‌توانید مفهوم تمامی این علائم را یافته و درباره آن‌ها مطالعه کنید.

انجام چه‌کارهایی در زمان شستن لباس‌ها اشتباه است؟

باورهای غلطی درباره شستن لباس‌ها وجود دارد. برخی از افراد شست‌و‌شو در دمای بالا را توصیه می‌کنند و برخی دیگر ترجیح می‌دهند تا مواد شوینده را با یکدیگر ترکیب کنند و… . باید توجه داشته باشید که شست‌و‌شوی مناسب لباس‌ها عاملی برای ثبات رنگ و دوام کیفیت آن‌ها است، پس بهتر است تا حد امکان لباس‌ها را به‌طور اصولی بشویید. در ادامه برخی از اشتباهات رایج در این زمینه را یادآور خواهیم شد:

استفاده بیش‌ازحد از مواد شوینده

درست است که استفاده از مواد شوینده به از بین بردن چربی‌ها و آلودگی‌ها کمک می‌کند، اما برخی از افراد تصور می‌کنند که هرچقدر از این مواد بیشتر استفاده کنند، لباس‌ها تمیزتر خواهند شد؛ درنتیجه با اضافه کردن مواد شوینده باعث می‌شوند تا چرک‌ها به‌طور کامل از بین نروند، چرا که کف حاصل از این مواد در تاروپود لباس باقی می‌ماند و شست‌و‌شوی آن حتی با آب هم سخت‌تر می‌شود.

افزودن مایع سفیدکننده به پودر یا مایع لباسشویی

برخی از افراد با این تصور که افزودن مایع سفیدکننده به مواد شوینده، تمیزی بیشتری را به همراه دارد، به لباس‌های خود آسیب می‌رسانند. علت این امر ایجاد واکنش‌های شیمیایی بر اثر ناسازگاری این مواد با یکدیگر است؛ از طرفی ممکن است با این کار آنزیم‌های موجود در مواد شوینده از بین برود و درنتیجه این مواد به‌درستی کار نکنند.

اشتباهات رایج در شست‌و‌شوی لباس_2

ریختن شوینده بر روی لباس‌ها

ریختن مستقیم پودر لباسشویی بر روی لباس‌ها شستن آن‌ها را سخت‌تر می‌کند. اگر عادت به شست‌و‌شوی لباس با دست دارید بهتر است این مورد را رعایت کنید، چون در غیر این صورت با تکه‌هایی از پودر لباسشویی بر روی لباس‌های خود، در زمان پهن کردن آن‌ها مواجه خواهید شد. بهترین راهکار برای جلوگیری از این مشکل این است که سعی کنید تا پیش از ریختن لباس‌ها در آب، پودر را حل کنید.

چنگ زدن لباس‌ها

لباس‌ها را در حین شست‌و‌شو با دست، زیاد چنگ نزنید. شست‌و‌شوی خشن باعث آسیب دیدن لباس‌های لطیف و حساس شده و مسلماً اتوکشی آن‌ها را هم سخت‌تر خواهد کرد. به‌جای چنگ زدن لباس‌ها، آن‌ها را برای زمانی مشخص در محلولی از آب ولرم و مواد شوینده قرار دهید و سپس اقدام به شست‌و‌شو نمایید.

استفاده از آب با دمای بالا

همیشه سعی کنید لباس‌های حساس و به‌خصوص لباس‌های زیر را در آب با دمای ۳۰ تا ۴۰ درجه بشویید. اگر لباس‌ها دارای الیاف شیمیایی  باشند، با شست‌و‌شو در آب بسیار گرم فرم اولیه و حالت کش‌دار خود را از دست می‌دهند و بلااستفاده خواهند شد.

با وجود این‌که لکه ها در آب با دمای بالا دوام کمتری می‌آورند، اما شست‌و‌شوی برخی از پارچه‌ها با آب داغ باعث کوچک شدن یا به‌اصطلاح آب رفتن آن‌ها می‌شود.

آبکشی لباس‌ها با شیر آب

فشار مستقیم آب بر روی لباس‌های ظریف، باعث شل شدن و کش آمدن آن‌ها خواهد شد، حتی اگر لباس از جنس پشم یا کاموا باشد، ممکن است دچار این مشکل شود، پس بهتر است تا آبکشی را هم داخل لگن انجام دهید و برای اطمینان از تمیز شدن لباس‌ها، چند بار آب لگن را عوض کنید تا سرانجام شاهد آبی زلال و تمیز در داخل آن شوید.

فشار دادن زیاد لباس‌ها بعد از آبکشی

بسیاری از افراد عادت دارند که بعد از آبکشی، لباس‌ها را در دو دست خود جمع کرده و فشار دهند تا آب اضافی آن‌ها را بگیرند. این کار ممکن است خشک شدن لباس‌ها را سریع‌تر کند، اما باعث چروک شدن لباس و بروز آسیب در آن می‌شود. برای گرفتن آب اضافی لباس بهتر است لباس را بر روی یک حوله جاذب رطوبت پهن کرده، با هم جمع کنید، سپس آن‌ها را کمی فشار داده و بعد باز کنید.

استفاده از گزینه شست‌و‌شوی سنگین

همیشه لازم نیست تا از این گزینه استفاده کنید. زمانی که لباس‌ها زیاد کثیف نباشند، استفاده از این گزینه تنها باعث رنگ‌رفتگی و افزایش فشار بر لباس‌ها و ماشین لباسشویی می‌شود.

آویزان کردن لباس‌ها

باز کردن و آویزان کردن لباس‌ها به‌خصوص لباس‌های کش‌باف باعث تغییر شکل آن‌ها خواهد شد. اگر یک حوله خشک در دسترس دارید، بهتر است تا لباس را بر روی آن پهن کنید و صبر کنید تا خشک شود. در غیر این صورت تا حد امکان لباس را از هم باز نکنید و فقط آن را بر روی طناب قرار دهید تا کم کم رطوبتش را از دست بدهد.

شست‌و‌شو و خشک‌کردن لباس‌های پراستفاده در دمای بالا

لباس‌های پراستفاده‌ای مثل لباس‌های زیر را نباید در دمای بالایی شست‌وشو داد. اگر این لباس‌ها را با ماشین لباسشویی می‌شویید، سعی کنید از برنامه و دمای بالایی استفاده نکنید. بهترین کار، تنظیم ماشین بر روی لباس‌های حساس است. کیسه توری و عدم استفاده از حالت خشک‌کن می‌تواند دوام و عمر این‌گونه لباس‌ها را افزایش دهد.

بردن مداوم لباس‌ها به خشک‌شویی

شست‌و‌شوی لباس‌ها در خشک‌شویی اصلاً ایرادی ندارد. به شرطی که این کار همیشه و به‌طور مداوم انجام نشود. خوب است این نکته را بدانید که لباس‌ها در خشک‌شویی بدون استفاده از آب مرطوب می‌شوند. درواقع برای ایجاد رطوبت در لباس‌ها، آن‌ها را در ماشین‌های بزرگ و محلول‌هایی از مواد شیمیایی قرار می‌دهند و رطوبت، از این مواد حاصل می‌شود. استفاده از این مواد تمیزی لباس‌های شما را تضمین می‌کند، اما اگر به‌طور مداوم با آن‌ها در تماس باشند، مسلماً نتیجه خوبی به همراه نخواهند داشت.

سعی کنید تا لباس‌هایتان را تا حد امکان در منزل بشویید و هر شش ماه یک‌بار آن‌ها را به خشک‌شویی ببرید.

لباس‌های نو نیازی به شست‌و‌شو ندارند

بسیاری از لباس‌هایی که خریداری می‌کنیم، توسط افراد دیگر در فروشگاه‌ها پرو می‌شوند. هیچ تضمینی وجود ندارد که بیماری، آلودگی و یا حشراتی مانند شپش از این لباس‌ها به بدن ما سرایت نکند؛ از طرفی دیگر لباس‌های تازه خریداری‌شده اغلب دارای رنگ اضافی هستند که در تماس با پوست می‌توانند حساسیت‌هایی را ایجاد کنند، به همین دلیل شست‌و‌شوی لباس‌های نو قبل از اولین استفاده هم ضروری است. به‌خصوص در مورد لباس نوزادان و لباس‌های زیر که از حساسیت بیشتری برخوردارند.

شستن متوالی لباس‌های کتان و جین

لباس‌های جین و کتان به‌عکس ضخامتشان، بسیار حساس‌اند و شست‌و‌شوی متوالی آن‌ها باعث از بین رفتن بافتشان می‌شود، البته در هنگام خرید این‌گونه لباس‌ها باید به مناسب بودن جنس آن‌ها دقت کنید، اما شست‌و‌شوی متوالی آن‌ها با هر جنسی که باشند اصلاً توصیه نمی‌شود. برای حفظ رنگ این لباس‌ها تا حد امکان از ماشین لباسشویی استفاده نکنید. همچنین آن‌ها را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شوند و به این طریق بوی بد هم در آن‌ها ایجاد نشود.

مواردی که ذکر شد، برای مراقبت از لباس‌ها کارآمد هستند. اما باید توجه داشته باشید که در هنگام خرید لباس از ثبات رنگ و با کیفیت بودن جنس آن مطمئن شوید و سعی کنید از مواد شوینده و نرم‌کننده‌های مناسب استفاده نمایید.

اشتباهات رایج در شست‌و‌شوی لباس کتان و جین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *