دسته‌بندی نشده, نقد و بررسی پارچه‌ها

نکاتی مهم درباره‌ی انتخاب یا خرید پارچه مبلی که هیچ فروشنده‌ای به شما نمی‌گوید

پارچه مبلی

مبل به عنوان یک کالای با قیمت نسبتا گران و استفاده‌ی اجتناب ناپذیر در خانه‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. یکی از مهم‌ترین قسمت‌های مبل، پارچه‌ی مبل است که شاید حساس‌ترین جزء تشکیل‌دهنده‌ی مبل‌ها باشد.

انواع پارچه مبلی در کشور و خارج از کشور ما در طرح‌ها و جنس‌های بسیار متنوع تولید می‌شوند که از شما دعوت می‌کنیم برای آشنایی با آن‌ها و خصوصیاتشان در این مطلب با ما همراه باشید. آشنایی با انواع پارچه‌های مبلی علاوه بر مفید بودن در هنگام خرید مبل، در زمان تصمیم شما به خرید پارچه‌های مبلی نیز سودمند خواهد بود.

انواع پارچه‌های مبلی

نکاتی درباره‌ی خرید مبل یا انواع پارچه‌ی مبلی

وقتی شما به طور روزانه بر روی مبل‌هایتان مینشینید، پس از مدتی کاهش مرغوبیت و تازگی اولیه‌ی آن‌ها درست مثل استفاده از لباس، غیرقابل انتظار نخواهد بود! پس بهتر است هنگام خرید مبل یا تعویض پارچه‌ی آن‌ها، به اندازه‌ی کافی دقت کنید. اینکه به چه چیزهایی دقت کنید را در ادامه برایتان توضیح می‌دهیم.

انواع مختلفی از پارچه‌های مبلی در طرح‌ها و رنگ‌های گوناگون و کیفیت مرغوب در داخل کشور تولید ‌می‌شوند که دست شما را در انتخاب باز می‌گذارند. هر کدام از انواع پارچه‌ها، مزایا و معایب خود را دارند که بهتر است هرچه زودتر با آن‌ها آشنا شوید. این پارچه‌ها می‌توانند از مواد طبیعی مانند پنبه، کتان و پشم تهیه شده باشند یا از مواد مصنوعی مانند پلی‌استر و نایلون، هم چنین احتمال دارد پارچه‌ی عرضه‌شده ترکیبی از هر دوی این‌ها باشد.

تراکم پارچه یکی دیگر از معیارهای اصلی در خرید پارچه یا انتخاب مبل است. اگر اطلاعاتی در این باره ندارید، نگران نباشید! ما برای شما توضیح می‌دهیم که چگونه‌ می‌توانید تراکم پارچه‌ها را بسنجید.

اگر پارچه‌ی مدنظر شما تراکم پایینی داشته باشد، استحکام و دوام زیادی نخواهد داشت و در حین نشستن روی آن، جایجایی یا کشش اشیا بر رویش، در اثر گذشت زمان دچار فرسایش و خراشیدگی می‌شود؛ در نتیجه در طول زمان زیبایی اولیه‌ی پارچه از دست رفته و این در حالی است که در پارچه‌های با تراکم بالا این اتفاق بسیار دیر تر رخ می‌دهد، پس بهتر است در زمان خرید این نکته را به یاد داشته باشید.

اگر می‌خواهید با روش‌هایی ساده تراکم انواع پارچه‌های مبلی را تشخیص دهید، پیشنهاد می‌کنیم انگشت خود را در خلاف جهت خواب پارچه روی آن بکشید، اگر بلافاصله به حالت اولیه برگشت، تراکم مناسبی دارد، هم‌چنین می‌توان پارچه را جلوی نور گرفته تا با سنجش میزان نور عبور کرده از آن تراکم نسبی پارچه را بسنجید.

اما اگر قصد خرید مبل دارید، شاید راه ساده‌تر این باشد که به سوراخ‌هایی که در جای دوخت پارچه تشکیل شده نگاه کنید. سوراخ‌های درشت که براحتی با چشم دیده شوند، خبر از تراکم پایین آن پارچه می‌دهند!

آخرین نکته که باید به یاد داشته باشید رنگ پارچه‌ی مبل است. انتخاب رنگ با توجه به رنگ دکور خانه و ست‌کردن با پرده‌ها و فرش است، بعلاوه اگر فرزند خردسال دارید شاید بهتر باشد از رنگ‌های بسیار روشن استفاده نکنید.

خرید انواع پارچه‌های مبلی

بررسی انواع پارچه‌های مبلی

اقسام متنوعی از پارچه‌ی مبلی در کشور ما تولید می‌شود که کیفیت آن‌ها با نمونه‌های خارجی قابل مقایسه است. در ادامه متداول ترین انواع پارچه‌های مبلی را به شما معرفی کرده و مختصری از خواص هر یک ذکر می‌کنیم.

پارچه‌ی مبلی نخی (پنبه‌ای)

پارچه‌های نخی نرمی و لطافت بسیار دارند در عین این که دوام خوبی نیز دارا هستند. اگر به سراغ پارچه‌های نخی بروید از نظر تنوع سلیقه‌ها به خوبی به شما پاسخ‌ می‌دهد و در انتخاب طرح و رنگ دچار مشکل نمی‌شوید. از پارچه‌های نخی در انواع مبل‌ها به خصوص مبل‌های راحتی استفاده می‌شود، زیرا قابلیت شست‌وشو دارد.

عیب پارچه‌های نخی در چروک شدن آن‌هاست، احتمال این‌که پارچه بو بگیرد هم غیرممکن نخواهد بود؛ بعلاوه در برابر نور مستقیم خورشید، دچار کهنگی و پوسیدگی می‌شود.

پارچه مبلی کتان

کتان یا سانتوک از انواع پارچه‌های مبلی است که کیفیتی عالی و شباهت زیاد با نخ دارد؛ بنابراین زود چروک می‌شود، اما در عوض در برابر لک مقاومت می‌کند. کتان قابل شست‌وشو است پس نگران این مورد نباشید، البته شستن آن کمی دشوار است.

کتان حساس به ساییدگی است و کمی خشک‌تر از بقیه‌ی پارچه‌ها به نظر میرسد، با این حال شاید متداول ترین پارچه‌ی مبلی قابل استفاده شناخته شود.

پارچه پشمی

پشم این پارچه‌ها از دام‌هایی مثل بز، میش یا گوسفند حاصل می‌شود. پارچه‌ی پشمی بسیار لطیف و نرم بوده و در برابر چروکیدگی و پارگی مقاوم است. معمولا این پارچه را در مناطق سردسیرتر استفاده می‌کنند، زیرا گرما را به خوبی انتقال می‌دهد.

پارچه‌ی پشمی دارای رطوبت پذیری بالا بوده و به همین دلیل پاک کردن لک از روی آن سخت می‌شود، البته هم‌چنان برای مبل‌ها نسبتا مناسب و پرطرفدار بنظر می‌رسد.

پارچه مبلی چرم

همان‌طور که می‌دانید چرم یکی از پرطرفدارترین انواع پارچه‌های مبلی است که به خصوص در فضاهای رسمی مانند ادارات و شرکت‌ها کاربرد زیادی دارد. چرم مصنوعی با خصوصیات مطلوبی مثل جلوگیری از نفوذ آب و مایعات، ترجیح مصرف کننده را به سمت خود سوق می‌دهد.

البته در کنار آن می‌توان چند نقطه ضعف برای چرم نام برد، از جمله این‌که اگر جای لک چربی بر روی آن ماند به سختی پاک می‌شود، هم چنین به دلیل نفوذناپذیری در برابر هوا، سردی و گرمی را مشخصا بروز داده و باعث عرق کردن و چسبندگی خواهد شد.

چرم از انواع پارچه‌های مبلی حساس به خراشیدگی با وسایل تیز و برنده است، پس اگر در خانه کودک خردسال دارید این نکته را مدنظر داشته باشید.

چرم تنوع رنگی کم دارد و بیشتر در رنگ های کرمی، قهوه‌ای تا مشکی تولید می‌شود.

پارچه مبلی مخمل

مخمل یکی از انوع پارچه‌های مبلی پرطرفدار این روزهاست که به دلیل پرزهای نازک و با لطافت محبوبیت زیادی دارد. اگر شما این پارچه را برای استفاده در نظر دارید، باید بدانید که مبل مخمل زمان‌های طولانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و از مد نمی‌افتد.

مخمل تنوع بسیاری در رنگ و طرح دارد. این موضوع کمک می‌کند به آسانی بتوانید آن را با دکوراسیون خانه‌ی خود ست کنید. البته به یاد داشته باشید که تراکم پارچه‌ای که قصد خرید آن را دارید باید مورد توجه قرار بگیرد که این درباره پارچه‌ی مخمل بیشتر صدق می‌کند.

پارچه مبلی ساتن

ساتن با تنوع طرح و رنگ قابل توجه مزیت خاصی بر سایر پارچه‌ها دارد و همواره جذاب و چشم‌نواز است. بافت ساتن لطیف و نازک بوده و براق بودن آن جلب توجه می‌کند، اما لیزی سطح آن باعث لغزش فردی که روی آن نشسته می‌شود و این موضوع می‌تواند برای استفاده مداوم ناراحت کننده باشد.

با همه‌ی این‌ها پارچه‌ی ساتن کمتر از بقیه‌ی پارچه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا چروک شدن و لک افتادن بر رویش دردسر زیادی ایجاد می‌کند.

پارچه مبلی مازراتی

مازراتی بافتی برجسته دارد که در نوع خودش جذاب است، اما بعد از مدتی استفاده به تدریج این پستی و بلندی‌ها از بین می‌رود. تنوعی که پارچه‌های مازراتی در بین انوع پارچه‌های مبلی ایجاد می‌کنند مطلوب است و از نظر رنگ نیاز شما را به خوبی تامین می‌کند.

اگر به دنبال استفاده‌ی مداوم از آن هستید باید بدانید که گرمای زیادی به بدن انتقال می‌دهد، به علاوه باید مواظب باشید مایعات روی مبل نریزد، زیرا به خوبی نفوذپذیر است؛ با این حال مازراتی همواره مدرن محسوب شده و از این نظر بر دیگر پارچه‌ها مزیت دارد.

پارچه مبلی جاجیم

جاجیم یا گلیم از دیگر انواع پارچه‌های مبلی است که مشتاقان سبک‌های سنتی آن را می‌پسندند. طرح‌های آن شلوغ و رنگ‌های گرم مانند قرمز دارد که جلوه‌‌ی شادی به خانه‌ی شما می‌بخشد.

پارچه مبلی نایلونی

پارچه‌ی مبلی در برابر سایش و کشیدگی مقاوم بوده و به دلیل جنس خاص، رطوبت کمتری جذب می‌کند.

این پارچه‌ها اغلب به آفتاب حساسیت نشان داده و از این منظر برای محیط‌های روباز مناسب نخواهند بود.

پارچه مبلی پورشه

این نوع پارچه‌ها به خوبی می‌توانند تمام سلیقه‌ها را پاسخ دهند، زیرا تنوع حداکثری در طرح و رنگ دارند. پورشه برای دکوراسیون مدرن بسیار مناسب است و رنگ‌های آن مصنوعی و نامتناسب به نظر نمی‌رسد.

پارچه مبلی نانو

نانو از بهترین جنس های مورد استفاده در بین انواع پارچه‌های مبلی است. نفوذناپذیری نسبت به مایعات، ضد لک بودن، ضد حریق بودن، آنتی باکتریال بودن و مقاومت به مواد شوینده به این کالا مرغوبیت ویژه‌ای می‌بخشد.

پارچه‌ی نانو را در طرح‌های مختلف برای انواع مبلمان مدرن و ساده قابل استفاده است. این مبل‌ها بسیار نرم و راحت بوده و با توجه به مقاومت آن سال‌ها قابل استفاده هستند.

پارچه مبلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *